Nieuwe leider Zimbabwe belooft banen en samenwerking internationale gemeenschap (wo, 22 nov 2017)
De Zimbabwaanse oud-vicepresident Emmerson Mnangagwa is woensdag teruggekeerd in Zimbabwe om het leiderschap over het land op zich te nemen na het aftreden van president Robert Mugabe. Mnangagwa beloofde bij terugkeer meer economische groei en democratie. Ook zoekt hij steun van de internationale gemeenschap.
>> meer lezen

Livestream: Champions League-wedstrijd Juventus-Barcelona (wo, 22 nov 2017)
Kijk hier vanaf 20.00 uur live naar het groepsduel tussen Juventus en Barcelona in de vijfde speelronde van de Champions League.
>> meer lezen

'Lucht wordt 's nachts steeds helderder door toenemende lichtvervuiling' (wo, 22 nov 2017)
Lichtvervuiling neemt toe. Door lampen wordt de nachtelijke hemel steeds helderder en daar komt waarschijnlijk geen einde aan.
>> meer lezen

De wereld volgens Gijp wint NS Publieksprijs 2017 (wo, 22 nov 2017)
De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond heeft de NS Publieksprijs gewonnen. Het boek wist 27 procent van de stemmen te halen.
>> meer lezen

Haven en vliegveld Jemen weer toegankelijk voor levering humanitaire hulp (wo, 22 nov 2017)
De door Saudi-Arabië geleide coalitie die in Jemen tegen de Houthi-rebellen vecht, staat vanaf woensdag voedselhulp en humanitaire hulp toe via de belangrijke haven Hodeidah. Daarnaast mogen vluchten van de Verenigde Naties met humanitaire hulp aan boord landen op de luchthaven van Sanaa.
>> meer lezen

Rapport over verstikking Henriquez toegevoegd aan dossier (wo, 22 nov 2017)
De rechtbank heeft woensdag een rapport toegevoegd aan het strafdossier in de zaak Mitch Henriquez waarin door een Belgische professor gerechtelijke geneeskunde wordt gesteld dat de 42-jarige Arubaan is omgekomen door verstikking. Henriquez overleed in 2015 na zijn aanhouding.
>> meer lezen

Wiebes': 'Gaswinning overheidsfalen van on-Nederlandse proporties' (wo, 22 nov 2017)
Tijdens een bezoek aan verschillende Groningse gemeentes heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken) de problemen van de gaswinning een Nederlands overheidsfalen van on-Nederlandse proporties genoemd. Hij wil snel met de lokale bestuurders afspraken maken over de gevolgen van de aardbevingen in de provincie.
>> meer lezen

Oorlogsmisdadiger Mladic krijgt levenslang voor genocide (wo, 22 nov 2017)
De voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic is woensdag schuldig bevonden aan het plegen van genocide in Srebrenica. Het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag heeft hem woensdag een levenslange gevangenisstraf opgelegd.
>> meer lezen

Oud-premier Wim Kok noemt uitspraak Mladic 'belangrijk voor nabestaanden' (wo, 22 nov 2017)
Voor het verwerkingsproces van alle betrokkenen, en in het bijzonder de nabestaanden van de slachtoffers van de afschuwelijke gebeurtenissen in onder meer Srebrenica, is de veroordeling van Ratko Mladic van grote betekenis. Dat zegt Wim Kok, die tijdens de Joegoslavië-oorlog premier was en wiens kabinet viel in de nasleep van Srebrenica.
>> meer lezen

 

Download  hier gratis de Big City Radio app

Met dank aan Bob

Laatst gespeelde tracks

       Laatste nieuws

Nieuwe leider Zimbabwe belooft banen en samenwerking internationale gemeenschap
>> meer lezen

Livestream: Champions League-wedstrijd Juventus-Barcelona
>> meer lezen

'Lucht wordt 's nachts steeds helderder door toenemende lichtvervuiling'
>> meer lezen