KNMI waarschuwt voor onweer en hagel (wo, 28 jun 2017)
Het KNMI heeft voor woensdag een code geel afgegeven voor de provincies in het noordoosten van het land. Hier kunnen hevige regenval en onweersbuien weggebruikers en buitenactiviteiten overvallen.
>> meer lezen

Qatar blij dat rapport FIFA geen harde bewijzen corruptie bevat (wo, 28 jun 2017)
De organisatie van het WK voetbal van 2022 in Qatar heeft de conclusies uit het langverwachte onderzoeksrapport naar corruptie van de mondiale bond FIFA omarmd.
>> meer lezen

Venezolaanse president spreekt van 'aanval' op Hooggerechtshof (wo, 28 jun 2017)
Dinsdagavond laat (lokale tijd) is het gebouw van het Venezolaanse Hooggerechtshof  "aangevallen" vanuit een politiehelikopter, aldus de president Nicolás Maduro. Hij deed die uitspraak tijdens een live toespraak op de staatsomroep.
>> meer lezen

Aantal zelfdodingen in Nederland opnieuw iets toegenomen (wo, 28 jun 2017)
Vorig jaar maakten 1.894 mensen een einde aan hun leven, 23 meer dan in 2015. Dit zijn gemiddeld 5,2 gevallen per dag, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
>> meer lezen

Strateeg Clinton-campagne getuigt over Russische hack tijdens verkiezingen (wo, 28 jun 2017)
John Podesta, de voorzitter van de campagne voor Hilary Clinton tijdens de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen, heeft dinsdag gesproken met de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden. Hij beantwoordde vragen in het onderzoek naar de Russische inmenging in die verkiezingen.
>> meer lezen

Ransomware-uitbraak lijkt groter dan WannaCry, Politie.nl beperkt bereikbaar (wo, 28 jun 2017)
Dinsdagmiddag werden wereldwijd bedrijven getroffen door een nieuwe ransomware-uitbraak, die in Nederland al breder toeslaat dan de WannaCry-ransomware die in mei rondging.
>> meer lezen

Onderzoeksteam MH17 verspreidt video's om getuigen op te roepen (wo, 28 jun 2017)
Het team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17 hoopt met twee filmpjes getuigen in Oost-Oekraïne over te halen zich alsnog te melden. In de video’s die het Joint Investigative Team (JIT) vanaf woensdag gaat verspreiden, komen de nabestaanden van slachtoffers aan het woord.
>> meer lezen

Amerikaanse senaat stelt stemming zorgwet uit (wo, 28 jun 2017)
De Republikeinen in de Amerikaanse senaat hebben besloten een geplande stemming over een nieuwe zorgwet uit te stellen. Het besluit tot uitstel tot na het 4 juli-reces komt na de aankondiging van zeker vijf Republikeinen dat zij tegen de wet zullen stemmen.
>> meer lezen

Scheidend informateur Tjeenk Willink pleit voor brede steun lastige dossiers (wo, 28 jun 2017)
Een nieuw kabinet moet bij lastige politieke dossiers niet alleen kijken naar de eigen wensen, maar ook rekening houden met oppositiepartijen. Dat advies geeft scheidend informateur Herman Tjeenk Willink mee aan de partijen die gaan onderhandelen.
>> meer lezen

 

Download  hier gratis de Big City Radio app

Met dank aan Bob

Laatst gespeelde tracks

       Laatste nieuws

KNMI waarschuwt voor onweer en hagel
>> meer lezen

Qatar blij dat rapport FIFA geen harde bewijzen corruptie bevat
>> meer lezen

Venezolaanse president spreekt van 'aanval' op Hooggerechtshof
>> meer lezen